Kiek daug smagių akimirkų telpa vienoje dėžėje!

Cik daudz jautru mirkļu ietilpst vienā kastē!

Bērni var sākt spēlēt ar puzlēm no viena gada vecuma . Puzles gabaliņu savienošana attīsta ne tikai smalko motoriku, bet arī plaukstas-acu koordināciju, uztveri, loģisko domāšanu, vārdu krājumu un pat fizisko koordināciju... Bet pats galvenais, lai jūs un jūsu bērns varētu rotaļāties kopā.

Recepte jautrībai...!

Izvēloties izglītojošus un izklaides komplektus bērniem no viena gada vecuma, ir svarīgi, lai būtu pareizi izvēlēts puzles formāts un saturs, kurā ietilpst: pareizais gabalu daudzums, izmērs un tēmas, protams, vecumam atbilstošas ​​ilustrācijas. Match Baby Puzzles ir lieliska izvēle jūsu bērnam. Šai puzlei ir viegls sākuma uzdevums: ievietot apaļu puzles gabalu attiecīgajā kartītes aplī, kas ir lieliski piemērota bērniem no viena gada vecuma. Match Baby Puzzles sastāv no 12 daļām. puzles, kas sniedz daudz dažādu veidu, kā spēlēt un palīdz attīstīt bērna kritiskās prasmes.

Spēlējot bērns arī:

  • attīsta roku veiklību un koordināciju;

Sakārtojiet puzles gabalus. Iedodiet bērnam vienu no apļiem un pajautājiet: Kur tas iederas? Pagaidi, kad bērns ieliks apaļo puzles gabalu kartītes aplī un uzslavē, labi darīts! Pievienojiet vēl vienu mīklu un pakāpeniski vairāk mīklu un skatieties, kā bērns progresē. Parādiet bērnam, kā apaļais puzles gabals iekļaujas kartītes aplī, pat ja bērns to sākotnēji novieto otrādi vai ar nepareizo pusi uz augšu. Katrs mēģinājums ved uz panākumiem !

 

  • Apgūst jaunus vārdus, dzīvnieku nosaukumus vai krāsas.

Novietojiet apļus bērna priekšā. Parādiet un pastāstiet savam bērnam par dzīvnieku. Šī ir pūce, kas izdod skaņu "hoo, hoo". Tas ir kaķis, kas izdod skaņu "ņau". Pastāstiet arī par mīklā norādītajām ilustrācijām - "šeit ir pūces acs" vai "šeit ir kaķa deguns" utt.

Uzdodiet savam bērnam līdzīgus jautājumus: "Kur ir lāča deguns?", "Kur ir mārītes acs?", "Kur ir tava acs?"

Soli pa solim pievienojiet papildu informāciju, jo ir jāiemācās tik daudz jaunu, saistošu vārdu!

  • mēģināt izrunāt vārdu;

Iepazīstieties ar dzīvnieku mazuļiem! Parādiet savam bērnam dzīvniekus uz lielām kartēm. Identificējiet tos un runājiet par viņu radītajām skaņām. Sakiet: “Tā ir aita, aita izdod skaņu. "Bah!"

Palūdziet bērnam parādīt pareizo apli, kas atbilst kartītei. Izvēlieties no arvien pieaugošā dzīvnieku un mazuļu klāsta.

Onomatopoētiskie vārdi ietver ne tikai dzīvnieku radītās skaņas, bet arī tādas kustības kā "Stomp, stomp!". vai "Hop, hop!"

  • Attīsta uztveri un loģisko domāšanu;

Sagatavojiet vienu lielu kartiņu un trīs dažādus apļus, ieskaitot to, kas atbilst. Palūdziet bērnam uzlikt kartītē pareizo apli, jautājot, kas šeit ir piemērots?

Pastāstiet bērnam, ka dzīvnieki uz apļiem ir mazāki nekā uz lielajām kartēm. Palūdziet bērnam uzdāvināt mazu lāci vai lielu lāci, vai mazu vardi, vai lielu vardi, piem. "lūdzu, iedod tētim lācīti" vai "lūdzu, iedod mammai vardi". Puzles palīdz bērniem uzzināt par pretstatiem: "vienādi" un "atšķirīgi" vai "liels" un "mazs".

Ja jūsu bērns izvēlas nepareizo loku, sakiet: “Nē, šis neder. Parādiet bērnam pareizo dzīvnieku un palūdziet viņam mēģināt ievietot apli uz kartes. Pakāpeniski palieliniet kāršu un apļu skaitu.

  • Iegūst veselīgu smadzeņu vingrinājumu, jo puzles ir lieliska iedvesma aktīvai spēlei.

Sakārtojiet visus puzles gabalus uz grīdas. Izvēlieties nejaušus dzīvnieku apļus un simulējiet dzīvniekus kopā. Parādiet bērnam, kā kaķēns staigā vai kā varde lec. Mudiniet bērnu atdarināt dzīvnieka kustības, sakot: "Lācis staigā", "Pūce lido" utt.

Varat arī izlikt visus puzles gabalus uz grīdas un palūgt bērnam iziet starp tām un dot norādījumus, kā pareizo apli saskaņot ar pareizo karti.

Ļaujiet vaļu savai iztēlei!

Kartes un apļus var izmantot arī citām spēlēm. Jūs pat varat izklaidēties, ieliekot visas puzles detaļas kastē! Izmantojiet mūsu piedāvājumus, kas ļaus jums izklaidēties vai ļaut vaļu fantāzijai. Rotaļājoties ar bērnu, jūs noteikti pamanīsiet bērna dabisko attīstību, un bērns pamanīs, ka pavadāt laiku kopā ar viņu.

Atgriezties uz emuāru